Crveno jezero

Crveno jezero je krška jama ispunjena vodom u blizini Imotskog. Jezero je nastalo urušavanjem svoda iznad jame. Postoji legenda o Gavanovim dvorima prema kojoj su u davnoj prošlosti iznad jezera postojali dvori koji su propali u zemlju te je na tom mjestu nastalo jezero. Ime je dobilo po crvenim stijenama na rubu jezera.

Modro jezero

Modro jezero je krško jezero pored Imotskog. Smatra se za jedno od najljepših krških jezera u Hrvatskoj. Jezero se nalazi ispod klisure na kojoj se nalazi utvrda Topana, a u neposrednoj blizini je i stadion Gospin dolac, na kojem svoje utakmice igra NK Imotski. Razina njegove vode tijekom godine znatno oscilira tako da nisu rijetke godine kada potpuno presuši. U tim slučajevima na njegovu dnu igra se nogomet.

Utvrda Topana

Tvrđava Topana smještena je na klisuri nad Modrim jezerom, oko 500 metara sjeverozapadno od današnjeg središta Imotskog, te dominira gradom. U tvrđavi se nalazi i crkva Gospe od Anđela. Nastala je u 10. stoljeću i spada u red najznačajnijih srednjovjekovnih fortifikacijskih objekata unutrašnjeg dijela Dalmacije.