Kibernetička sigurnost

Kibernetička sigurnost na internetu obuhvaća zaštitu računalnih sustava, mreža i podataka od napada, hakiranja ili neovlaštenog pristupa. To uključuje prmijenu sigurnosnih mjera poput vatrozida, antivirusne zaštite i enkripcije kako bi se osigurala povjerljivost i dostupnost informacija.

Kibernetički Napad

Kibernetički napad je zlonamjerni, neovlašteni pokušaj prodiranja ili ometanja računalnih sustava, mreža ili digitalnih resursa kako bi se nanijela šteta, krao osjetljivi sadržaj ili prouzrokovala disrupcija. Ovi napadi mogu uključivati različite tehnike poput virusa, malwarea, phishinga, DDoS napada i krađe podataka te predstavljaju ozbiljnu prijetnju za sigurnost i povjerljivost informacija u digitalnom okruženju.

Kako se zaštititi od kibernetičkih napada?

Da biste se zaštitili od kibernetičkih napada, redovito ažurirajte antivirusni softver i operativni sustav, koristite jake i jedinstvene lozinke, budite oprezni s e-poštom, instalirajte vatrozid te redovito radite sigurnosne kopije podataka. Također, educirajte sebe i svoje zaposlenike o sigurnosnim praksama na internetu kako biste prepoznali i spriječili potencijalne prijetnje.

Provjerite imate li vi virus!

Provjerite imaju li vaše mape ili datoteke neki virus klikom na ovaj link