Korisni likovi:
Carnet
AZOO
Splitsko dalmatinska županija
ICT Županija
Grad Split


Split je najveći grad na našoj obali i drugi po veličini grad u Republici Hvatskoj Političko je, gospodarsko i kulturno središte cijele Dalmacije. Ovaj je prostor bez prekida naseljen od antičkih vremena do danas. Današnji je grad na istoku omeđen rijekom Žrnovnicom kod Stobreča, a na sjeveru rijekom Jadro kod Solina. U Splitu danas živi oko 180 000 stanovnika . Splitska aglomeracija obuhvaća naseljeni prostor od Trogira do Omiša i broji oko 250 000 stanovnika. Osim juga Hrvatske, Splitu gravitira i veliki dio Bosne i Hercegovine. Velik broj radnika iz Dalmatinske zagore svakodnevno dolazi na posao u Split. Na Splitsko sveučilište dolazi studirati veliki broj studenata iz cijele Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Također, ono je po međunarodnim kriterijima i najuspješnije u Hrvatskoj.
Split je važno hrvatsko, mediteransko kulturno središte, po veličini danas i drugi sveučilišni centar u Hrvatskoj, a poslije Zagreba ima i najveći broj diplomatskih predstavništava međunarodnih organizacija u Hrvatskoj.

Grad Split
Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) proglasila je CARNET-ov pilot projekt „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ jednim od 12 najboljih projekata u svijetu u području primjene IKT-a u obrazovanju.
AZOO
Splitsko-dalmatinska županija je upravno-teritorijalna jedinica u srednjoj Dalmaciji sa sjedištem u Splitu. Prostorno je najveća hrvatska županija, ukupne površine 14.045 km2 od čega 4.572 km2 otpada na kopno. Godine 2011. je imala 454.798 stanovnika.
Splitsko dalmatinska županija